Menu

Motorrijtuigenbelasting personenen auto


Motorrijtuigenbelasting berekenen voor uw personenauto
Voor een co2 zuinige personenauto betaald u geen wegenbelasting.Type Voertuig:

Gegevens voor de berekening

Brandstof?


De Bereken knop wordt actief als u alles heeft ingevuld.Motorrijtuigenbelasting Personenauto


De wegenbelasting wordt in Nederland geheven over het bezit van de auto. Er zijn al voldoende pogingen gedaan om niet het bezit te belasten maar het gebruik van het voertuig met de daarbij behorende heffing per kilometer. Daarnaast betaald u accijns over de branstof en BTW. Door middel van het rekening rijden zou de BPM kunnen vervallen waar door de aanschap prijs lager wordt. Inmiddels wordt de BPM heffing geheven op basis van de absolute CO2-uitstoot. Waardoor er over CO2 zuinige autos zowel geen BPM als Wegenbelasting betaalt hoeft te worden. Voor autos die niet in dit gunstige tarief vallen wordt de Wegenbelasting berekend dit is afhankelijk van het gewicht van het voertuig en de provincie waar u woont. Door middel van de Provinciale opcenten kan de belasting lager of hoger uitvallen.


De wegenbelasting was oorspronkelijk ingevooerd om de aanleg en onderhoud van ons Nederlands wegen net te bekostigen. De moterijtuigebelastig is nu geen doel belasting meer. De opbrengst komt niet meer alleen tengoeden van de infrastructuur in ons land. De inkomensten zijn dan ook hoger dan de uitgavene aan ons wegennet. Volgens opgaaf van het Rijk incasseert de centrale overheid over 2009 3,2 miljard euro aan motorrijtuigenbelasting. De provincie incasseert via de opcenten 1,3 miljard euro over 2009. Sinds 2000 zijn de provinciale opcenten verdubbeld in 2009. Zuid-Holland is verreweg de duurste provincie, Overijssel de goedkoopste De officiele wet op de motorrijtuigenbelastingen & wegenbelasting kunt u terug vinden op het web site van de Nederlandse Overheid

Uw sloopauto verkopen op Sloopauto.eu vindt u meer informatie hoe snel een goed bod krijgt voor uw oud auto. Autosloperijen hebben behoeften aan veel auto's niet alleen voor oud ijzer maar ook voor onderdelen deze onderdelen zoals, cilinderkoppen, uitlaten, startmotoren worden door verkocht of geexporteerd naar afrika .