Menu

Motorrijtuigenbelasting Camper


Motorrijtuigenbelasting berekenen voor een kampeerauto.Type Voertuig:

Gegevens voor de berekening

ja nee

Vul alles in om de bereken knop te activeren!


Kampeerauto"s


Voor campers die particulier gebruikt worden bestaat er het zogenaamde kwarttarief. Het kwarttarief voor campers houdt in dat u over een periode van 4 aaneensluitende tijdvakken (1 jaar) maar één tijdvak motorrijtuigenbelasting hoeft te betalen. U betaalt door het kwarttarief dus 75% minder motorrijtuigenbelasting! Mocht u met uw auto geen gebruik willen maken van de openbaren weg. Dan is het mogelijk de auto te schorsen hierdoor word u niet aangeslagen voor motorrijtuigenbelasting. Echter beteken dit ook dat het voertuig niet op de openbaren weg mag staan of komen. Een auto schorsen kan per jaar afhankelijk van bouwjaar van uw auto zijn hier verschillende kosten aan verbonden. Wanneer u de auto geschorst heeft bent u ook vrijgesteld van verzekerings plicht en APK keuring. Voor u Camper geld wel dat als u gebruik maakt van het kwarttarief de auto 9 maanden niet op de openbaren weg mag staan.


Halftarief camper


Voor campers die bedrijfsmatig worden verhuurd is er het halftarief. Dit betekent dat over een periode van 4 aaneensluitende tijdvakken (1 jaar) maar twee tijdvakken moeten worden betaald. U betaalt door het halftarief dus 50% minder motorrijtuigenbelasting!

Sloopauto ophalen


Uw sloopauto verkopen ? Kijk dan een op sloopauto.eu hier krijgt u het beste bod op uw oude auto. Sloopauto ophalen zonder kosten